Ön jelenleg a következőket nézi Spanyol omlett, tortilla recept maradék burgonyából – Zero waste recept

Spanyol omlett, tortilla recept maradék burgonyából – Zero waste recept

  • Hozzászólás szerzője:
  • Hozzászólás kategória: :Recept
  • Olvasási idő:5 perc olvasás

Nálunk a spanyol omlett a gyerkőcök nagy kedvence! Gyors vacsora, de akár ebédre is szívesen fogyasztjuk egy jó adag salátával. Gyakran van a hűtőben maradék főtt krumpli, hiszen általában többet készítek, mivel nagyon jól felhasználható gyors ételekhez.

A kisebb burgonyákat egészben szoktam főzni, így a hétvégi húsos fogásokhoz jól illik köretként. Fűszeresen átsütve, sajttal megszórva salátával, öntettel, pedig önálló fogásként is beillik.

A spanyol omlettet, vagy ahogy ott nevezik, tortillát, a származási országban tanultam még nagyon régen egy cserediákprogramon. A spanyoloknál ez egy tipikus maradék étel, azt tesznek bele, ami éppen a hűtőben van.

spanyol omlett tortilla kincses kamra recept

A mi családi változatunk így készül:

Hozzávalók:

  • 1 fej Hagyma
  • 1 kanál zsiradék
  • Főtt burgonya – ami a hűtőben van
  • Sonka
  • 3 db tojás
  • Sajt
  • Bors

Elkészítése:

A zsiradékon megpirítom a kis kockákra vágott hagymát. Beleteszem, a szintén feldarabolt sonkát, és egy kicsit tovább sütöm. Jöhetnek hozzá a főtt krumpli darabok, só, és frissen őrölt bors.

Az egészet jól összeforgatom, majd villával felverek 3 db tojást, kicsit megsózom, és lereszelek egy kisebb darab sajtot. A serpenyőben lévő alapanyagokat kicsit ellapogatom, majd ráöntöm a tojást. A tetejére szórom a reszelt sajtot, és lefedem a serpenyőt.

Tipp: A hőfokot egészen kicsire állítom, hogy ne égjen meg az alja, és így párolom, amíg a tojás megkeményszik, és a sajt is megolvad a tetején. Hagyom még egy kicsit fedő alatt, hogy biztosan mindenhol megfőjön, de a hőt már teljesen elzárom.

Szeletelve tálalom.

spanyol omlett tortilla kincses kamra recept szelet

Gyors, és egyszerű, de nagyon finom étel. Kerülhet bele bármilyen zöldség, fűszernövény, gomba, husi…

Szeretettel:

Detti

Találsz még itt sok hasonló alapreceptet, amit ezer féle módon lehet variálni, és könnyen, gyorsan egészséges ételt varázsolni. Szeretnél egy teljes heti menüt is, amihez egy délelőtt előkészülhetsz? Jelezd nekem légyszi!


Ajánlom gyermekeimnek, az én legdrágább KINCSeimnek!
Ezt a receptet is azért írtam le, hogy segíthessen Nektek az önállóság útján. Azokat a tapasztalatokat, és praktikákat is ide tettem, amelyek megkönnyítik az életeteket, több időtök marad a családra, a pihenésre, a szórakozásra.
Talán ez a kelengye, amit Nektek készítek, másnak is hasznára lehet…
Szeretlek Titeket!
Anya

#zerowasterecept #maradékfelhasználás #mitfőzzekma #kincsekamra #spanyolomlett #tortilla #spanyoltortilla #nyaralósrecept #piknikkosárba #gyorsebéd #gyorsvacsora #ebéd #vacsora