Ön jelenleg a következőket nézi Egy kis egészséges nasi… Rozsos-magos zabkeksz recept

Egy kis egészséges nasi… Rozsos-magos zabkeksz recept

A mindmegettén találtuk a rozsos zabkeksz receptet, az írót natúr joghurttal helyettesítettük, fantasztikus lett.

Hozzávalók


10dkg rozsliszt
30dkg zabpehely
15dkg cukor
25dkg vaj
1kvk szódabikarbóna
1kvk sütőpor
1csip só
1db tojás
2ek aludttej, író vagy joghurt
vanília
kakaópor
fahéj
gyömbér
citromhéj

Elkészítés

A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, beledolgozzuk a zabpelyhet, és legalább fél órát pihentetjük (lehet egy éjszakát is), hogy a pehely „elázzon”.


Ezután hozzákeverjük a sütőporos-szódabikarbónás lisztet, a magvakat és az ízlés szerinti fűszereket – ragacsos, sűrű masszát kell kapjunk (nagyjából túrógombócos állag). Ha nem akar összeállni, aludttejjel, lel vagy vízzel hígíthatjuk.


A sütőt 170–180 °C-ra előmelegítjük, a tésztát evőkanálnyi gombóconként sütőpapírral bélelt tepsire lapítjuk. (Ha müzlit használtunk, vigyázzunk, hogy mazsola, aszalt gyümölcs ne kerüljön a szélére, mert megéghet!)


Mérettől, sűrűségtől és a sütőnktől függően 10–20 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácson hűtjük. Jól záró dobozban sokáig eláll.

forrás mindmegette, fotók sugarspunrun, simplyrecipes, goboldwithbutter