Répás citromkenyér recept

Répás citromkenyér recept

Luca lányunk imád a konyhában alkotni, így a bögrés receptek nálunk nagyon népszerűek. Egy konyhai széken állva önállóan méri ki a hozzávalókat, ügyesen összekavarja, majd közösen öntjuk a tepsibe.

Répás citromkenyér

Ezt a répás citromkenyeret is együtt készítettük, és imádom, hogy igazán vitamindús alapanyagokat tartalmaz. Vegán alapanyagokból is elkészíthető, hiszen nem tartalmaz tojást.
Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy!
Egyszerű, és gyors recept, akár a húsvéti asztalra is.

Hozzávalók:
1 bögre reszelt répa
1 citrom leve, és reszelt héja
1 bögre bl 80 kenyérliszt
15 dkg vaj vagy zsír
1/2 bögre cukor
1/2 bögre tej
1/2 TK szódabikarbóna
1 csipet só
1/2 rúd vanília kikaparva (opcionális)
1 marék aszalt áfonya (opcionális)
A hozzávalókat összekeverjük, majd formába töltjük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30 perc alatt megsül.
Máz:
1/2 citrom leve
4-5 evőkanál porcukor- attól függ, hogy milyen sűrűre szeretnéd.
A mázat még forrón ráöntöttem, mert az volt a célom, hogy beleszívódjon a tésztába is.
Őszintén szólva én egy kicsit kevesebb tejet, és zsiradékot raknék bele, de a család azt mondta, hogy így tökéletes!
Szeretettel: Detti

#répáscitromkenyér #recept #könnyenelkészíthetősüti #bl80 #aliszt #kincseskamra