10 perces bögrés kanálfánk recept

10 perces bögrés kanálfánk recept

Luca lányunk nagyon szereti a fánkot, amikor bevásárolni megyünk, szinte minden alkalommal kér egyet. Tudom jól, hogy a bolti változatok tele vannak mindenféle adalékanyaggal, ezért szívesebben készítjük el mi magunk az ételeket. A hagyományos fánk, viszont nem egy összedobom művelet, így igen ritkán kerül a tányérunkra. Ezt a receptet viszont bármikor szívesen elővesszük, amikor megkívánjuk a fánkot. Nem véletlenül, hiszen percek alatt elkészül, és nagyon finom!

10 perces bögrés kanálfánk

Hozzávalók:

  • 1 púpos bögre liszt- mi bl80 aLisztet használunk a Kincses Kamránkból
  • 1 tojás
  • Fél kiskanál szódabikarbóna- vagy fél tasak sütőpor
  • 1 doboz natúr joghurt- kb. 150gr
  • 2-3 ek cukor
  • 1 csipet só

A hozzávalókat összekeverjük, így egy galuska sűrűségű tésztát kapunk. Közepesen forró zsiradékba kiskanalént adagoljuk, mindkét oldalát jól megsütjük.

Ennyi az egész, desszertként elegendő mennyiség 4-5 személyre.

#recept #fánkrecept #10percesbögréskanálfánk #kincseskamra #megsütömmagamnak