Luca lányunk nagyon szereti a fánkot, amikor bevásárolni megyünk, szinte minden alkalommal kér egyet. Tudom jól, hogy a bolti változatok tele vannak mindenféle adalékanyaggal, ezért szívesebben készítjük el mi magunk az ételeket. A hagyományos fánk, viszont nem egy összedobom művelet, így igen ritkán kerül a tányérunkra. Ezt a receptet viszont bármikor szívesen elővesszük, amikor megkívánjuk a fánkot. Nem véletlenül, hiszen percek alatt elkészül, és nagyon finom!

Hozzávalók:
- 1 púpos bögre liszt- mi bl80 aLisztet használunk a Kincses Kamránkból
- 1 tojás
- Fél kiskanál szódabikarbóna- vagy fél tasak sütőpor
- 1 doboz natúr joghurt- kb. 150gr
- 2-3 ek cukor
- 1 csipet só
A hozzávalókat összekeverjük, így egy galuska sűrűségű tésztát kapunk. Közepesen forró zsiradékba kiskanalént adagoljuk, mindkét oldalát jól megsütjük.
Ennyi az egész, desszertként elegendő mennyiség 4-5 személyre.
#recept #fánkrecept #10percesbögréskanálfánk #kincseskamra #megsütömmagamnak