Pünkösdi fonott kalács (pfingste kuche)- Hartai recept alapján

Pünkösdi fonott kalács (pfingste kuche)- Hartai recept alapján

Egy csodával szeretnénk boldog húsvétot kívánni, amit Fejes Csilla készített, és fotózott. Csilla a kalács receptjét is mellékelte, amit hálásan köszönünk!

1 kg liszt- 70% teljes kiőrlésű, 30% BL80.
6 dl tej,
1 csomag élesztő,
2 kanál cukor,
3-4 tojássárgája,
1 evőkanál zsír

Az élesztőt tejben felfuttatjuk. A lisztet mély tálba tesszük, beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját. Mindezt jól átdagasztjuk, majd a zsírt is beledolgozzuk. Kb. 1 órán át kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk. Két részre osztjuk. Az egyik feléből lesz a kalács közepe. Ezt további három csíkra osztjuk, és hármas fonattal kerekre formázzuk. A másik feléből vékonyabb, de hosszabb csíkokat sodrunk, és hármas fonattal a közepe köré fonjuk. Ha megkelt tojássárgájával megkenjük Kizsírozott tepsiben megsütjük.

Szerettel: Detti és Peti

Fotó Fejes Csilla