Mézes Rozsos kovászos kenyér
~1kg kenyérhez a recept:
50g Teljeskiőrlésű Rozsliszt – Kincses Kamra aLiszt
250g RL90 liszt
200g KBL100 liszt
2tk só
350g víz
2ek méz
100g aktív kovász
Közvetlen tésztavezetés:
Előző este a lisztet átszitálva kimérem.
Hozzáteszem a sót.
Reggel a kovászt a vízzel kikeverem és a liszthez öntöm, és addig kavarom (villával), amíg teljesen elegyedik a liszt a vízzel, majd a mézet is fokozatosan hozzátettem.
A rozs miatt elég ragacsos a tészta, így most hajtogatás szerű tészta átmozgatást csináltam. [😊]
A „hajtogatások” kettőre csökkentek, ezek is inkább a méz elkeverése miatt voltak, minimális bubikat tudtam csak belehajtogatni.
Bulk (pihentetés) kb 5 óra, a dagasztástól a szakajtóig eltelt idő.
Erősebben lisztezett felületen formáztam, és egyből a szakajtóba került.
10 percet pihent a pulton és ment a 15 órára a 4-5 °C -os hűtőbe.
Sütés
250°C on előmelegített Gőzös sütőben
15p 240°C gőzben
20p 220°C gőz nélkül
5p 200°C légkeverés
Barcsik Emese közreműködésével 🙂