
Még találunk a kertben friss cukkinit!
Isteni ötletere leltünk a Mindmegette receptjei között
HOZZÁVALÓK
20dkg rozsliszt – mi saját őrlésűt használunk 🙂
0.5tk só
10dkg vaj
1db tojás
3ek víz
20dkg ricotta
1ek friss majoránna
1ek petrezselyem
0.5db citrom
1ek olívaolaj
2db cukkini
10dkg ementáli
só
bors

Elkészítés
A tészta hozzávalóiból laza tésztát gyúrunk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kész tésztát kinyújtjuk, egy piteformába helyezzük és villával megszurkáljuk. Kb. 10 perc alatt elősütjük.
Egy tálban összekeverjük a ricottát a zöldfűszerekkel, a citrom reszelt héjával és az olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt a fűszeres ricottát eloszlatjuk az elősütött tésztán.
A cukkinit kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk, és körkörös mintában kirakjuk vele a piténket. Az ementáli sajtot lereszeljük, és egyenletesen megszórjuk vele a tetejét.
A pitét 40 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és szép aranybarna lesz a felülete.
Jó étvágyat! 🙂
Fotók mindmegette és Pexels képe a Pixabay -en.
Recept forrás mindmegette