Ön jelenleg a következőket nézi Konyhapénzből vagyonépítés?
xr:d:DAGB6VzqkEY:7,j:3938822190037681794,t:24040909

Konyhapénzből vagyonépítés?

  • Hozzászólás szerzője:
  • Hozzászólás kategória: :Hasznos
  • Olvasási idő:10 perc olvasás

Azt hiszem, hogy MI NŐK, nagy hatással vagyunk az otthoni kasszára. A legtöbb családban a háztartási kiadásokra megy el a pénz jelentős része.

A környezetemből tudom, hogy jó néhány ember a hiteleire még ennél is nagyobb összeget fizet, de “konyhapénz” akkor is nagyon jelentős kiadás.

Tehát, itt van olyan lehetőség is, hogy megtakarításokat eszközöljünk. Szinte hallom, amint azt gondolod, “na persze, már megint a spórolás…!” Nem azt gondolom, hogy zsíros kenyeren kell élnie a családnak, de bizony nagyon sok a lehetőség a takarékosabb háztartási költségekre!

Esetleg lenne olyan módszer, amivel kevés munkával is megtakaríthatok?

Eleget gürizek egész nap, kinek van kedve még ez után otthon is lehúzni egy műszakot azért, hogy aztán 1-2 ezer forintot megtakarítsak?

Jó hírem van! Lehetséges például az otthon főzést is nagyon megkönnyíteni, ha eleve nagyobb adagot főzöl. Nem arra gondolok, hogy 3 napig ugyazt az ételt kell enned, hanem arra, hogy változatosan használod fel ugyanazt az alapot!

Ebben a cikkben pl. a húsleves egész heti átalakításáról írtam:

Azonnal mutatom, hogy mire gondolok még a takarékos háztartás jegyében, de előbb beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért is éri meg ez neked? Mit csinálsz a felszabadult pénzzel? Tudom, nem kellenek ehhez tanácsok, el tudod Te költeni magadtól is, de hidd el, nem mindegy, hogy miért teszel energiát egy kicsivel másabb életmódba!

Neked miért érné meg átgondoltabbá tenni a háztartás költségeit?

Csak azért, hogy vegyél egy új hűtőt hitelre, és annak gazdálkodd ki a törlesztő részletét? Aligha lehet eléggé motiváló! A hűtőnek ötülsz az első hónapban, majd egy, két, három évig mi lesz a plusz munkádért az ajándék, az elismerés? Jobb, ha összegyüjtöd az a pénzt, és akkor kapod meg a jutalmat, ha megdolgoztál érte… Neked miért érné meg átgondoltabbá tenni a háztartás költségeit?

Így elmehetnétek nyaralni, utazni akár évente több alkalommal is?

A gyerekeidet támogatnád?

Biztonságban szeretnéd tudni magad nyugdijas éveidben is?

Szeretnél befekteni, hogy később akár a pénz hozamából megélj?

Ezt mind megkaphatod, ha egy kis tervezést viszel a napjaidba.

A konyhádban nagyon sok pénz hever arra várva, hogy átvidd az élet hasznosabb oldalára!

Itt a Kincses Kamra oldalon elkezdtem megosztani olyan recepteket, amelyek nemcsak pénzt, de időt is megtakatítanak neked!

Miért érdemes az otthon főzéssel megtakarítani?

Mert sokkal egészégesebb ételeket eszel, hiszen kihagyhatod a feldolgozott élelmiszereket.

20 ezer forintból a jelenlegi árak mellet is el lehet készíteni egy 4 tagú család teljes heti meleg étkezését. Ezt még a legolcsóbb menza sem tudja felülmulni! Éppen most írok egy teljes heti menüpéldát, amihez a hozzávalókat egy online áruház oldalán válogattam össze, és így pontosan todom költségvonzatát. Egy átlagos menüebéd 2.000 Ft, ami egy 4 tagú család esetében heti 56.000 Ft kiadást jelent.

Csupán az ebéden havonta 144.000 ft megtakarításod lehet!

Szerinted megéri?

…és hidd el, nem kell hozzá minden nap főzöd sem. Heti több alkalommal is, csupán össze kell melegítened a hétvén elkészült ételeket, amiből egy teljesen új finomság kerül az asztalra.

Mi a nyaralásra is gyakran viszünk lefagyasztott alapokat, amiből aztán több étkezést is megoldunk nagyon minimális munkával!

Még a szbadságon vágyott munkanélkül érzést is tökéletesen segíti, hiszen így nagyon gazdaságon tudjuk megoldani az étkezést. Természetesen így is eszünk olyan helyen, ahol kiszolgálnak minket.

Ezt az okosan takarékos szemlétet nagyon szeretném a gyermekeimnek is átadni, bár biztosan tudom, hogy azzal, hogy így élünk, eleve megismerik. Ettől függetlenül leírom a teljes gondolatmenetet, hogy amikor ők is családot “vezetnek” majd, akkor értsék a miérteket, és tudatosan tervezzenek. Ez a cikk is igazából nekik készült, de azt hiszem, mások is meríthetek belőle ötleteket!

A következőkben írok még arról, hogy

  • a tisztítószerekkel mennyi megtakarítást tudnk képezni,
  • miből nem vásárolunk “márkás” termékeket,
  • miért sütünk itthon kenyeret, és ezzel mennyi pluszt teremtünk.
  • mit teszünk a fagyasztóba, hogy időt, és pénzt takarítsunk meg,
  • miből vásárolunk drágább termékeket,
  • hogyan növelte meg Dávid fiúnk a zsebpénzét az itthon főzött étellel,
  • …és még sok hasonló témáról!

Téged mi érdekelne igazán? Örömmel veszem, ha megírod!

Mi a megtakarított konyhapénzt elsősorban nyaralásrokra, és befektetésekre költjük, mert ez tud igazán motiválttá tenni. Gondolunk a nyugdíjjunkra, és a gyerekekre is, szóval a mában és jövőben egyaránt élvezzük a gyümölcsét!

Érdekel esetleg, hogy a megtakarított konyhapénzből hogy tudsz vagyont építen?

Mi itt tanuljuk:

Tananyag a pénzügyekről

Még egy nagyon fontos dolog!

Némi plusz energiát igényel a tudatos életmód, de közben sok-sok közös programot megélünk a családdal!

Egy dologgal biztosan nem spórolunk!

A szerettel, amiből közben csak egyre többet adunk, és kapunk!

Sok szeretettel: Simon Detti